Ondernemers hypotheek

Nederland telt steeds meer ondernemers. Wij ontvangen steeds meer hypotheekaanvragen voor deze doelgroep. De regels die vijf jaar geleden golden zijn veranderd, dit in het voordeel van de ondernemer.


Het gaat niet om cijfers alleen

Uiteraard wordt er gekeken naar uw bedrijfsresultaten bij de beoordeling van een hypotheek. Lange tijd moesten ondernemers drie jaar zelfstandig zijn om überhaupt in aanmerking te komen voor een hypotheek. Dit is veranderd, de regels zijn versoepeld. Al bent u nog maar een jaar aan de slag als ondernemer kan u al een hypotheek aanvragen.

Geldverstrekkers kijken ook naar de branche waarin u werkzaam bent, de investeringen die nodig zijn voor uw onderneming, uw verdienmodel en uiteraard het financiële resultaat van het afgelopen jaar. Ook als u gedeeltelijk nog in loondienst bent kunt u een hypotheek aanvragen. Zelfs een hypotheek met de Nationale Hypotheken Garantie is tegenwoordig een mogelijkheid voor ZZP’ers die pas een jaar aan de slag zijn.


Advies nodig?

Mocht u geïnteresseerd zijn neemt u dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Onze hypotheekadviseur kan samen met u de mogelijkheden verkennen die bij uw situatie passen.


Verder naar